in

Откриха още дрога, заровена в двора на Полковника край Варна

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна днес е било извършено повторно претърсване в дома на 63-годишния Руси Д.

Той е един от петимата обвиняеми за държане с цел разпространение на иновативна и класическа дрога, които бяха установени при специализирана полицейска операция във Варна на 18 април тази година.

Укрити в бидони, заровени в двора на къщата му в местността Ракитника край Варна, при претърсването са били намерени и иззети над 200 грама кристално вещество и над 150 пакетчета марихуана, съобщават от Апелативната прокуратура.

Петимата обвиняеми са в ареста и към момента, след като състав на Варненския окръжен съд уважи исканията на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Руси Д., 40-годишния му син Стоян Д., 54-годишния Кирил Д., 34-годишния Константин К. и на 51-годишния Росен К.

Тогава при претърсване на 11 адреса и автомобили и при лични обиски на обвиняемите бяха намерени и иззети над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни. От дома на обвиняемия Руси Д. полицията иззе тогава марихуана, скрита около колибата на кучето му. Според обясненията му тревата била за негова лична употреба.

Част от течния наркотик, известен като еликсир или масло от марихуана, е бил в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала по 1500 лева на уличния пазар. Намерени са били и 75 000 лева в обвиняемите, които също са иззети. 50 000 лева в различна валута били съхранявани в банкова касета, другите – в каса в дома на Стоян и на тавана на къщата на баща му.

И петимата обвиняеми, задържани при специализираната полицейска операция на ОД на МВР във Варна, са обжалвали наложените им от Варненския окръжен съд най-тежки мерки за процесуална принуда – задържане под стража. Жалбите им ще бъдат разгледани в Апелативния съд на 30 април тази година от 10 часа.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.