in ,

ЦИК определи избирателните секции, където ще се гласува машинно

ЦИК със свое решение определи секции за машинно гласуване при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.
Определя следните 3000 избирателни секции в страната за машинно гласуване при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. съгласно приложение № 1, което е неразделна част от настоящото решение.
Пълният списъкт е публикуван на сайта на ЦИК.
Решен е и въпросът с феномена 15/15. Номерата с преференциите са с една единица отпред, например 15 ще бъде 115, но хората пак ще се объркат. Ще гласуват около 2 млн. души, обясни през седмицата Михаил Константинов, шеф на „Информационно обслужване“, която бе избрана да извършва копютърната обработка на европейските избори.
По отношение на начина на гласуване с машини, Константинов посочи, че на машините се натискат две неща – първо номера на партията, а след това избрания кандидат, ако желае гласуващият.
„По принцип е добре замислено, но трябва да имаме готовност, но и да има срив в машините, може да се гласува с хартия.“, обясни Константинов.

*******


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов