ЦИК глобява Веселин Марешки заради реклама

Веселин Марешки е провеждал предизборна кампания преди 26 април, което е нарушение на Изборния кодекс, става ясно от решение на ЦИК от 30 април.

От комисията заявяват, че излъчването на предизборни клипове с участието на Веселин Марешки преди 26 април е нарушение на правилата за провеждане на предизборна кампания. Сигналът срещу Марешки е постъпил в ЦИК от Христо Дунчев, изпълнителен секретар на „Партия на Зелените“.

В сигнала се излагат твърдения за нарушаване на правилата за провеждане на предизборната кампания от „Воля“ за излъчени предизборни клипове по bTV, с които се рекламира водачът на кандидатската листа на партията. Към сигнала не са приложени клипове, поради което ЦИК ги е изискала от СЕМ. Излъчените видеоклипове са 3.

Избирателната комисия е установила, че излъчените клипове представляват търговска реклама, по време на която се отправят политически внушения в полза на политическа партия „Воля“ и Веселин Марешки.

Клиповете рекламират лекарства с кадри от аптеки и бензиностанция, в които Марешки призовава „Заедно да спрем грабежа, ние от “Воля” сме българските родолюбци“.

На лидера на „Воля“ ще бъде съставен акт за нарушението, който ще бъде изпратен на областния управител на област Варна за издаване на наказателно постановление.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Кадър: YouTube/shumenonline.bg

Митрополит Йоан кръсти 12 деца в Плиска

Продадоха винетки за над 5,7 млн. лв. по празниците