in ,

Засилено полицейско присъствие по булевард „Левски“ заради набези на ромски деца

Снимка: "Виждам те КАТ Варна", Кр. Костадинов

Заради инциденти с ромски деца на пътното платно на 23 април от варненската полиция са съставили 22 предупредителни протокола на живущи в района техни родители

Сигнал за ромски деца, играещи на пътното платно на новопостроения булевард „Левски“ е получен и във Варненската полиция, но не от граждани. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Варна. Такива сигнали за деца, които хвърлят камъни по автомобилите по трасето на булевард“ Левски“ в района на ромската махала заляха последните дни социалните мрежи и по-специално групата „Виждам те КАТ Варна“.

По повод случката органите на реда са проверили мястото и са написали 22 предупредителни протокола на родителите на децата. Предвид на опасността децата да играят на платното в района по трасето на булеварда, в момента има засилено присъствие на органите на пътната полиция.

Според варненци обаче детската игра не е била съвсем безобидна.
„Внимавайте, когато минавате по бул. „Левски“ под кръговото на автогарата, деца от ромски произход хвърлят предмети по колите“, коментират членове на шофьорската група във фейсбук. Други по-крайни мнения пък са, че ако бъдат заловени да им се спират помощите, вместо да ги предупреждават.

Друг член на групата споделя: „Този булевард стана като забавачница, горе деца хвърлят предмети, по-надолу хора се хвърлят пред колите, за да изкарат някой лев. Ако полицията не се намеси май няма да го използваме!“

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева