in

Жителка на кв. „Пастир“: Едва издържаме вече, десети ден сме без вода

Кадър: NOVA

Жителите на квартал „Пастир“ в Генерал Тошево ще бъдат без вода и в новата серия от празнични почивни дни.

Вече десети ден около 300 души са на сухо. Вода там не е пускана там от 25 април, когато беше констатирано, че водопроводната мрежа е замърсена с пестициди.

Водоноски снабдяват домакинствата с вода, но тя не е годна за пиене, налага се хората да купуват минерална вода.

„Вече трудно издържаме. Трябва да бъде обявено бедствено положение“, сподели за „Нова Варна“ потърпевша жена от квартала.

„За хората, които имат коли е лесно, но за възрастните хора е много трудно да си набавят всекидневно вода за готвене, къпане и пиене“, добавя тя.

Според кметския наместник Снежана Станева, цитирана от „Дарик“, населението не е почувствало липса на вода, защото ежедневно има цистерни, които обезпечават водата за бита и за животните.

„Все пак е неудобно, че по време на празниците сме без вода в чешмите. Очакваме всеки ден проблемът да се реши. Колкото по-бързо – толкова по-добре“, коментира Станева.

Заради неудобството от безводието и липсата на отговори от институциите жителите на квартала свикват среща на 5 май. Тя ще се проведе от 17.00 ч. пред кметството в Генерал Тошево. На нея ще присъстват представители на Регионалната здравна инспекция, ВиК и кметът на Генерал Тошево.

На 7 май ще бъдат взети ново проби и изпратени за изследване в София.

Миналата седмица Прокуратурата в Добрич започна досъдебно производство срещу неизвестен извършител. В понеделник кметът на Генерал Тошево заяви пред БНР, че вече има заподозрян.Според нашата читателка всички знаят неговото име.

Очаква се Прокуратурата да повдигне обвинения срещу конкретен извършител.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.