in

Осъдиха български гражданин, изнасилил жена в тъмна уличка във Великобритания

Снимка: thescarboroughnews.co.uk

Български гражданин бе осъден на 16 години затвор за изнасилване във Великобритания. Името му е Митко Насков, на 19 години.

Той бе признат за виновен още през януари, но съдът сега се произнесе присъдата, съобщи „Канал 3“

Самото изнасилване станало на 12 август миналата година, през нощта около 3 часа, в град Скарбъро. Жертвата му е жена, на която не се разкрива самоличността. Известно е, че преди изнасилването тя е била на бар и се е прибирала към дома си.

Насков нападнал жертвата си в центъра на града, завлякъл я в тъмен ъгъл на улица, където я е изнасилил. Жената го молила да спре, но той ѝ отвърнал, че всичко е наред, преди да опита да я изнасили отново.

Прекратил нападението си едва когато три жени чули писъците на жената и тогава се подплашил и побягнал. Една от жените дори опитала да го проследи, но в един момент го изпуснала в нощта. По-късно тя обаче е и един от свидетелите срещу него.

Той е заловен в жилището, което обитавал 15 часа по-късно. Камери в района показали как бяга от мястото на престъплението. Лицето му не се виждало, но е идентифициран по издайническа татуировка. При бягството му момичето успяло да скъса тениската на нападателя си и от камерите се вижда как 19-годишният изнасилвач бяга гол до кръста през града. Впоследствие съвпаднало и ДНК-то на Насков.

През цялото време на процеса Насков твърдял, че е невинен. Обяснил, че говори слабо английски език и че пристигнал във Великобритания около два месеца по-рано, след като негов приятел му обещал работа.

Разпитани са и негови приятели, с които той купонясвал по-рано вечерта. Именно за периода, в който е извършено изнасилването, те обяснили, че Насков „бил изчезнал някъде“.

Присъдата му е 12 години плюс допълнителни 4, които според британското законодателство могат да бъдат наложени по преценка на съдията при определени престъпления, сред които сексуалните.

Съдията похвали и трите жени, които са успели да се намесят, и по-специално тази, която го последвала, като ѝ присъди награда от 500 паунда.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.