in

Безплатно управляваме „кораб“ в ТУ Варна

Снимка: Pixabay

Всички желаещи ще могат да тестват уникалните лаборатории и тренажори на Техническия университет във Варна следващата седмица. Дните на отворени врати във висшето училище ще продължат от днес до 10 май включително от 9,30 до16 ч.

Посетителите ще усетят какво е да управляваш кораб през фарватера на Варненското пристанище, ще разберат как новите технологии помагат на битката с най-коварните болести и възможно ли е да оцелее човек при силно земетресение.

Гостите на университета ще имат възможност да разгледат най-новите му лаборатории – IT и комуникационни технологии, да изпитат тренажор – мостик за обучение на капитани и корабни механици, тренажор – природни бедствия и аварии, роботика и мехатроника, възобновяеми енергийни източници, компютърни симулации в медицината, екология и опазване на околната среда и морската акватория, агрономство и много други.

За тях ще бъдат организирани и много занимателни игри, викторини, кампания „Не шофирай, ако си пил“ и др.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/