in

Шофьорът, блъснал четирите деца в София, хващан два пъти с превишена скорост

Снимка: Facebook

Шофьорът, блъснал четирите деца в София, хващан два пъти с превишена скорост.

Изключително тежък и неприятен инцидент. Така коментира в сутрешния блок на Нова телевизия главен инспектор Калоян Драганов от Пътна полиция вчерашната тежка катастрофа в София, при която кола блъсна четири пресичащи тийнейджъри и падна в Перловската река.

Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство, при което ще бъдат доказано механизмите на пътнотранспортното произшествие, обясни главен инспектор Драганов.

Той уточни, че удар между двата автомобила не е имало (шофьорът, блъснал тийнейджърите, твърди че причина за катастрофата е засичане от друга кола – б.р.) взети са проби за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.

Към момента няма задържан. Водачът нарушител има четири предишни нарушения, две от които са за превишена скорост, поясни още главен инспектор Калоян Драганов.

Никое от четирите деца, които пострадаха при катастрофа в София, не е с опасност за живота, каза пред bTV директорът на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов. Той обясни, че децата се възстановяват по-бързо от възрастните и има положителни нагласи.
Лек автомобил ги блъсна в района на стадион „Георги Аспарухов“ и падна в канала. Две от децата са пострадали най-сериозно.

„Децата, които са останали в болницата, прекараха нощта спокойно, направена е операция на момчето на колянното капаче и глезена, лекуващият лекар ме увери, че всичко е минало добре. Днес предстои и операция на тежко пострадалото момиче, което е в реанимация. Има счупване на таза и подбедрицата. Третото момиче, което е на 15 години, е в добро състояние и вероятно ще бъде изписано. При нея също е имало оперативна интервенция. Имаше разкъсана рана в областта на коляното“, обясни Балтов пред bTV.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/