Разкриват 191 секции в чужбина за евровота

191 секции в 64 страни ще бъдат разкрити за предстоящите европейски избори, които ще се проведат на 26 май. Това обяви Александър Андреев по време на редовния брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Във Великобритания ще бъдат разкрити 24 секции, в Германия – 24, Испания – 16, Гърция – 13.

“Ако трябва да направим една съпоставка, въпреки че критериите за образуване на избирателни секции бяха различни от тези, предвидени в изборите за членове на ЕС през 2014-а, тогава имаше възможността да бъдат образувани т.нар. “автоматични секции” на местата, където български граждани са гласували в предходните избори”, поясни Андреев.

“През 2014 г. общият брой на избирателните секции са 179 в 35 държави, като във Великобритания те са били 25. В Германия – 10, от които в последствие с наше решение са намалени на 8 с оглед не получаване на съгласие от приемащата държава. В Испания са били 46, в Гърция – 11 и във Франция – 12”, каза още Александър Андреев.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка vesti

Вижте отговорите на днешните миниматури за 4 клас

снимка Алианс Франсез

Търсят таланти за празник на музиката 2019-а във Варна