in

Порожанов: Готов съм да хвърля оставка

Снимка: president.bg

Земеделският министър Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка. Той обсъдил това с премиера Бойко Борисов вчера. Днес Порожанов бе на разпит в спецпрокуратурата, но отказа да коментира пред журналисти как е преминал.

„В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин политически влияя, от гледна точка на един или друг казус, ще си подам оставката“, каза Порожанов в коментар за разговора си с министър-председателя.

Министърът заяви още, че по отношение на проверките няма притеснения за всяко едно нещо как е правено. И допълни, че личните му доходи и имущество са декларирани и законни.

Според Порожанов Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) работи „сравнително добре“ и работата му не би се подобрила, ако премине към Министерството на финансите.

Разпитът на Порожанов е във връзка с разследването срещу осем души, сред които и Миню Стайков, за нарушения с евросредства, отпускани от фонд „Земеделие“. По темата

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/