in ,

В 170 секции във Варненско ще се гласува машинно

Kадър: NOVA

В над 170 секции във Варна и областта ще има машинно гласуване.

Това каза председателят на Районната избирателна комисия Велин Жеков. По думите му, тъй като все още се очакват принципни решения от страна на Централната избирателна комисия за машинното гласуване, напред във времето ще има повече информация, сЪобщи ИА „Фокус“.

Към този момент, 637 са Секционни избирателни комисии са разкрити във Варна, но е възможно да има промяна, тъй като се чака обобщена справка дали ще има достатъчно желаещи за откриване на подвижни избирателни комисии. Секциите само на територията на Община Варна са 407.

За деня на вота ще бъдат разкрити СИК в болниците в града, във Варненския затвор и Дом „Гергана“. Поради липса на постоянно хоспитализиране в събота и неделя Районната избирателна комисия закри секциите в Майчин дом и в Очната болница. Същевременно Секции са разкрити в болницата и в Дома за хора с увреждания в Провадия.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/