in

Детска игра предизвика голям пожар в Шумен

Снимката е илюстративна

38-годишен пожарникар е пострадал при пожар в сграда на бивша детска градина на ул. „Дедеагач“, съобщиха от ОД на МВР – Шумен.

Сигналът за произшествието е приет в 17.30 часа на 10 май. Към ул. „Дедеагач“ в Шумен е насочен противопожарен екип. След пристигане на място огнеборците са видели да горят складови помещения в близост до производствено предприятие. На помощ в гасенето на място пристигнали още три противопожарни екипа.

В пламъците са унищожени бараки, палети и ПДЧ плоскости. При погасяване на пламъците и разчистване е пострадал 38-годишният пожарникар. След преглед в МБАЛ – Шумен е установено, че е със счупен палец.

Пожарът бил ликвидиран от 13 огнеборци с помощта на 55 тона вода. Причината за пожара е детска игра с огън. Предприети са допълнителни действия и извършителите, седем момчета на възраст между 14 и 14 години от Шумен, са установени.

Пет са погасените пожари през последните 48 часа в Шуменска област, пожарникарите са оказали техническа помощ още в няколко случая, като е осигурено дежурство на екипи при масовите празненства в Шумен.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/