in

Радев: Затвор, не оставки за корумпираните

Държавният глава е в Асеновград, откъдето коментира и изказването на турския посланик

В Асеновград президентът Румен Радев коментира, че безконтролният стил на управление генерира корупция в големи размери. Според него това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки и затова трябват две важни неща. “Въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление с ясни механизми за контрол и затвор за прегрешилите”, заяви Румен Радев.

Той коментира изказването на турския посланик Хасан Улусой, според когото би било добре турският език да се изучава повече в училище.

“Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си, трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно.”, призова държавният глава.

Той подчерта, че има важни теми, по които е наложително да се постигне съгласие, а като пример той посочи привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето.

Специално за завода на „Фолксваген“ аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация, подчерта държавният глава.

„Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация“, добави той.

Румен Радев бе в Асеновград по повод на празника на града. Той прие строя на почетните роти на Четвърти артилерийски полк и поздрави асеновградчани, информира traffiknews.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/