in

Тереза Мей хвърля оставка

снимка facebook

Вероятно следващата седмица британският премиер и лидер на британските консерватори Тереза Мей ще обяви оставката си. Това заяви Греъм Брейди, председател на Комитет 1922, организация на депутати консерватори.

Това ще се случи, след като тя проведе среща със съпартийците си в сряда.
Преди време Мей обяви, че ще се оттегли, след като сделката за Брекзит бъде прокарана в парламента. По последни данни обаче, оставката ще бъде подадена следващата седмица.

Припомняме, че по-рано председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е казал на Мей да побърза с Брекзит, защото се оттегля от Комисията, когато се предполага, че Обединеното кралство ще напусне Общността.

На среща на върха през април лидерите на ЕС за втори път отложиха Брекзит. Сега Великобритания трябва да напусне Общността на 31 октомври.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/