Българските мъже живеят при мама и тати до 32-годишна възраст

Българските мъже живеят при родителите си почти до 32-годишна възраст, показват данни на Евростат за 2018 г.

Като цяло младите хора у нас късно напускат родната си къща – средно на почти 30 години, информира “24 часа”. Така България се нарежда на пето място в Европа по този показател след Хърватия (32 години), Словакия (31 години), Малта и Италия.

От другата страна на класацията се нареждат Швеция, където младите хора се изнасят средно на 18 години и половина, Дания и Финландия – на 20 и 21 години, съответно.

В Европа повече от една трета (35,3%) от мъжете на възраст между 25 и 34 години все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва една пета (21,7%) от жените в същата възрастова група. Средно около един млад възрастен от четирима (28,5%) все още живее в родителския дом. Средно младите хора напускат домакинството на родителите на възраст 26 години в държавите-членки на ЕС.

В почти всички държави-членки младите жени обикновено напускат домакинството си по-рано от мъжете. Изключение е Швеция (18,5 години за жените в сравнение с 18,4 за мъжете). Най-високите разлики между половете са регистрирани в Румъния (25.6 години за жените, в сравнение с 30.5 за мъжете), България (27.5 срещу 31.7), Хърватия (30.0 срещу 33.6).

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Facebook

Петя Дикова снима бебето

Една четвърт от европейците вярват повече на изкуствения интелект, отколкото на политиците