Варненският Икономически университет чества 99 години днес

снимка Нова Варна
снимка Нова Варна

На крачка от вековния си юбилей догодина днес Икономически университет – Варна празнува своя 99 рожден ден. На 14 май 2020 – та ще се навършат 100 години от откриването на първото икономическо висше училище у нас.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

За 99-тата годишнина днес във висшето училище бе подготвена специална документална изложба. Тя е озаглавена „99 от 100 – академични традиции в бъдещето“ и е отворена за всички варненци и гости на града.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

В 10.00 ч. започна тържеството по повод празника на университета, на което бе връчена академичната награда „Студент на годината“. За трета поредна година за „Студент на годината“ бе провъзгласен Михаил Димитров, студент в IV курс, специалност „Финанси“.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

По повод годишнината бе обогатен и галерийният фонд на университета с дарение от 27 картина на бележития варненски художник Стоимен Стоилов и дъщеря му Диана Стоилова. Стоилов направи и забележителното монументално пано „Стена на символите“

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка ВМРО

Най-дългото хоро ще се извие и във Варна

Кадър: YouTube

Уникално: Разделиха сиамски близначки в Хърватия (ВИДЕО)