Варненци си нарисуваха пешеходна пътека

Снимка: Facebook/Ж. Ганчев
Снимка: Facebook/Ж. Ганчев

Варненци си нарисуваха пешеходна пътека на ул. “Каварна”. С бял спрей живеещите в централната част на града си определиха място за пресичане, явно притеснени за начина по който се придвижват в района.

Това не е първият опит за борба за пешеходно право от страна на варненци. Преди време в “Аспарухово” жителите си нарисуваха място за пресичане на оживено място в центъра на квартала докато чакат това да бъде сторено от фирмата, ремонтираща трасето.

Снимка: Александър Лиманов

Междувременно варненци чакат 25 „интелигентни“ пешеходни пътеки да бъдат инсталирани в града като част от втората фаза на проекта за интегриран градски транспорт на Варна.

Първата “интелигентна зебра” видя бял свят след ремонта на ул. “Георги Бенковски”. Мигащите ѝ светлинки трябваше да респектират шофьорите и те да дадат предимство на пешеходците, една част от които са деца от близката Хуманитарна гимназия. Според очевидци целта не е постигната и на шофьорите ѝм трябва време да свикнат с новата придобивка.

“Умната зебра” на ул. “Бенковски” е пилотен проект, тя ще бъде демонтирана и изградена наново след като приключи цялостният ремонта на улицата.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Цените на цигарите тръгнаха нагоре

Доган в обръщение от Сараите: Простете!