В едно село всеки четвърти притежава круизен кораб (ВИДЕО)

Кадър: YouTube
Кадър: YouTube

Жителите на малкото хърватско село Крило Йесенице, което се намира между Омиш и Сплит, притежават истинско богатство, за което не са получили никаква помощ от държавата, пише в. “Ютарни лист”.

Седемстотинте жители на селото са собственици на флота от 180 малки круизни кораба, всеки от които струва най-малко половин милион евро, а цената на най-новите надхвърля три милиона, научаваме от dnes.dir.bg. Общо стойността на флота възлиза на фантастичните 271 милиона евро.

Статистически всеки четвърти жител на селото /включително децата/ е собственик един малък круизен кораб.

На практика, седемдесет семейства от това малко селце притежават 75 процента от общия брой на този тип кораби в страната.

За да си купи нов кораб за 2 милиона евро, всеки жител на селото е готов да заложи всичко, което има, защото знае, че ще си върне парите за по-малко от 10 години. Сметката е проста, всеки кораб носи на собственика си поне 270 хиляди евро на сезон, а местата са резервирани дълго преди началото на сезона.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Instagram

Поли Генова показа малкия Даниел

снимка instagram

Кейт Бланшет – една икона на 50