От утре – без автомобили по Крайбрежната алея във Варна

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

От 15 май ще бъде ограничено влизането с автомобили на крайбрежната алея “Капитан Георги Георгиев” – в частта от Рибарски плаж до плувен комплекс “Приморски”. Това става ясно от заповед на кмета на Варна Иван Портних, която ще е в сила до 15 септември.

В следващите 4 месеца контрол на достъпа на МПС на алеята ще се осъществява от КПП-та. Пропускателният режим ще се обслужва денонощно от група „Общинска полиция” при Областната дирекция на МВР, съобщава Дарик.

Зареждането на заведенията, разположени край морето, ще се извършва от 5.00 до 8.00 часа. Това ще става само от КПП-то на Рибарски плаж.
Автомобили, обслужващи спортни и културни мероприятие на алеята, ще се допускат при условие, че събитията са съгласувани с Община Варна.

За обезпечаване дейността на територията, Общината предоставя на концесионера 25 пропуска за МПС. Те ще важат само в интервала 23.00 – 5.00 часа през КПП-то на Рибарски плаж.

С кметската заповед се определя и маршрутът на автовлакче, което ще се движи от кръговото на Морска гара по ул.”Вълноломна” и алея “Капитан Георги Георгиев”до четвърта буна и обратно.

Нарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата, Наредбата за обществения ред на Община Варна и др., се посочва още в кметското разпореждане.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: president.bg

Румен Порожанов подаде оставка

Цените на цигарите тръгнаха нагоре