in

Борислав, който уби жена си Кремена, остава в ареста във Варна

Снимка: Facebook

Борислав Николов, привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, ще продължи да пребивава в следствения арест.

Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразно и обосновано определение на Окръжния съд в морската столица от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение. Това информират от пресслужбата на Апелативния съд.

Борислав е в ареста от края на февруари тази година, след като беше привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си. Семейството имало проблеми, довели до решение за разтрогване на брака, а първото дело било насрочено за 26 февруари. Два дни преди това, скандал за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общия им дом, прераснал в побой над 40-годишната жена.

Борислав твърди, че ударил само три шамара на жена си, повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата Кремена. В хода на първоначалните следствени действия бил разпитан и хазаинът, на когото пострадалата жена се оплакала, непосредстено след побоя.

На следващия ден майката на убитата подала сигнал в намиращото се наблизо Първо РПУ. Органите на реда влезли в заключеното жилище през балкона и открили тялото на жената, припомнят от съдебната пресслужба.

Експерти установили, че масивен кръвоизлив в мозъка е причината за смъртта на съпругата. Установени били и множество кръвонасядания по кожата на лицето и по тялото.

Убитата Кремена изневерявала на мъжа си и лежала в психиатрия, твърди адвокатът на Борислав

Въззивната апелативна инстанция отново съобрази събраните в хода на разследването доказателства и намери, че няма основания за изменение на вече взетата процесуална мярка за принуда.

Събраните до момента материали обосновават подозрението, че обвиняемият е съпричастен към смъртта на съпругата си. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Постоянен арест за Борислав, обвинен за жестокото убийство на жена си

И този съд споделя изводите на първата съдебна инстанция, че е реална опасността Борислав да се укрие или да извърши престъпление. Припомняме, че по делото са налични протоколи за предупреждение по закона на МВР, с които органите на реда са правили опити да възпират агресията на обвиняемия спрямо жена му, която от своя страна е подавала, а след това оттегляла жалбите си в полицията за насилие, упражнено спрямо нея от съпруга й.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/