in

Двама отнесоха глоби за притежание на наркотици във Варна

Снимката е илюстративна

В бързи производства, Районен съд – Варна наложи глоби за държане на наркотици

37-годишен мъж е хванат с наркотик в ранния следобед на 19 април тази година. Патрулиращ полицейски екип видял лица със съмнително поведение да навлизат в храсти край кръстовище в близост до ЖП линията. Приближавайки за извършване на проверка, те забелязали подсъдимия да изхвърля пакетче и спринцовка от джоба си. Експертизата установява, че високорисковото наркотично вещество е хероин, със 45,53% съдържание на активно действащ компонент диацетилморфин. Деянието представлява маловажен случай.
Подсъдимият има предходно осъждане. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, му бе наложено наказание „глоба“ в размер на 1000 лева.

Също глоба, но в размер на 300 лева, беше наложена за друг маловажен случай на държане на наркотик. Варненският районен съд одобри постигнато между страните споразумение и осъди 21-годишен младеж. Деянието е извършено на 20 април тази година. При проверка на автомобил по бул. „Република“ служители усетили в купето да се носи специфичен мирис на марихуана. 21-годишният пътник в колата признал и доброволно предал намиращото се в чантичката му пакетче с тревиста маса. Марихуаната е на стойност около 8 лева.
Веществените доказателства по делата – остатъците от наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебните актове са окончателни и влизат в сила веднага.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/