in

Демонстрират алкоочила в кампанията „Не шофирай , ако си пил“ във Варна

снимка sda.bg

За единадесета поредна година дирекция „Превенции” към Община Варна организира кампания „Не шофирай, ако си пил!“.

По време на инициативата ще бъдат прожектирани тематични филми, ще се проведат беседи в училищата и ще се раздавани тениски, балони, стикери, ароматизатори, силиконови гривни, подложки за напитки, плакати и бележници с превантивно послание за разумно поведение на пътя. Кампанията се организира в партньорство със сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Варна, областен отдел „Автомобилна администрация“, БЧК – Варна, единадесет варненски средни училища ( I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фр. Ж. Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константин Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р П. Берон“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Варненската търговска гимназия “Г. С. Раковски“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“) и ПГГСД „Николай Хайтов“, Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП, варненските университети и частни фирми. Кампанията ще продължи до 31-ви май.

Днес от 17 ч. на входа на Морската градина ще се проведе и градска кампания, която предвижда демонстрации с алко-очила. Пътни полицаи ще разясняват административната и наказателната отговорност и правните последици при пътнотранспортно произшествие.

От началото на месец април областният съвет на Български червен кръст – Варна, в партньорство със сектор „Пътна полиция“, реализира проект „Шофирай, разумно!“#2, който се финансира от дирекция „Превенции“, Община Варна. По време на инициативата се очаква да бъдат достигнати над 2 000 младежи на възраст между 18-25 г. Предвижда се обучение по първа долекарска помощ за кандидат-шофьори, запознаване с влиянието на алкохола и наркотиците върху организма на човек при шофиране и с наказателната отговорност, която носи всеки при констатиран положителен тест.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/