in

Кейт Бланшет – една икона на 50

снимка instagram

Просто живейте живота си, смъртта няма да стане по-лека от това, че лицето ви е неподвижно“, казва Кейт Бланшет относно козметичните интервенции като ботокса. Днес тази красива и неостаряваща жена навършва 50 години.

Любима актриса, любима звезда и жена, тя винаги ни е впечатлявала както с визията и стила си, така и с лежерното си отношение към живота.

Кейт Бланшет е от актрисите, които винаги изглеждат безупречно на червения килим. Тя обаче признава, че не се чувства особено комфортно в светлините на прожекторите и причината е, че безупречният й външен вид всъщност е една „прекрасна илюзия“.

„Когато съм на червения килим или на церемония по раздаване на награди, начинът, по който изглеждам, е резултат от труда на сериозен екип от хора. Цял ден те работят върху мен, за да ми направят косата, грима, тоалета. Това е една прекрасна илюзия. Когато съм вкъщи, избягвам да се гледам в огледалото. Всъщност, в къщата ни в Австралия имаме само едно огледало и то е в банята“, заяви Кейт Бланшет. Това бил нейният начин да поддържа за себе си прекрасната илюзия, пише eva.bg.

Грижите, които полага за кожата и външността си, са „само основните“, като най-вече набляга на козметиката за околоочен контур, понеже отглеждането на четири деца причинява известно безсъние. И никога не пътува без маската си за сън.

Спортува активно само когато някоя роля го изисква и благодари на мъжа си, задето още навремето я заплашил, че ако си направи пластична операция, ще се разведе с нея. „В крайна сметка жените си правят такива операции от страх и този страх остава в очите им и след операциите“ – казва Кейт. Тя обаче винаги е вярвала, че най-важното за един актьор е да е безстрашен.

Животът на Кейт Бланшет не е типичният живот на звезда. Най-добрите й приятели са социален работник и визуален артист. Никога не чете нищо за себе си. Предпочита да не гледа дори филмите си, защото го намира за мъчително. Знае, че е публична личност, и спазва правилата на играта – интервюта, фотосесии, церемонии, реклами и т.н. Но знае също така, че ако наистина искаш да се скриеш от папараците, можеш да го направиш без особен проблем.

Не е обсебена и от идеята за щастие, защото смята, че на щастието се гледа комерсиално, като на вид успех. „Никога не съм щастлива, винаги съм неспокойна и мисля, че това е хубаво“ – казва Кейт Бланшет.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/