in

Разглеждаме безплатно Военноморския музей в Нощта на Музеите

С разнообразна програма Военноморският музей се включва и тази година в Европейската „Нощ на музеите“ на 18 май (събота) 2019 г. Входът за постоянната експозиция, кораба музей „Дръзки“ и за най-новата изложба „Орденът „За храброст“ в държавните и войнски традиции“ ще бъде безплатен от 18.00 до 24.00 ч.

Гостите на Музея ще могат да видят още подготовката за изстрелване на топовни салюти и да се научат да правят морски възли в „Училището за моряци“, което традиционно организира Клуб „Миноносец „Дръзки“, а за доброто настроение на посетителите ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Военноморските сили.
В деня на събитието ще бъдат обявени резултатите от конкурса за историческо есе, организиран от Военноморския музей и командването на Военноморските сили по повод 140 години от създаването на ВМС. Всички участници в конкурса ще имат възможност да посетят боен кораб на ВМС и да направят опознавателна обиколка на флотския район.
Празничната атмосфера ще бъде допълнена и от документалния филм – „Мореплавателят, който сбъдна мечтата си“, посветен на ветроходеца д-р Васил Куртев, трикратен носител на Златен глобус „Кор Кароли“, извършил околосветска обиколка с яхтата „Одесос“ (2015 – 2017).

ПРОГРАМА ЗА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ НА ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ
18.00 – 24.00 ч. ВХОД СВОБОДЕН
18.00 ч. Обявяване на резултатите и НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ от конкурса за историческо есе, организиран от Военноморския музей и командването на Военноморските сили
18.00 – 19.00 ч. КОНЦЕРТ на Представителния духов оркестър на Военноморските сили
18.00 – 22.00 ч. УЧИЛИЩЕ ЗА МОРЯЦИ с Клуб „Миноносец „Дръзки” и топовни салюти
18.00 – 23.30 ч. СВОБОДЕН ДОСТЪП до кораб-музей „Дръзки“
18.00 – 24.00 ч. ОРДЕНЪТ „ЗА ХРАБРОСТ” В ДЪРЖАВНИТЕ И ВОИНСКИ ТРАДИЦИИ временна изложба
21.30 – 22.30 ч. МОРЕПЛАВАТЕЛЯТ, КОЙТО СБЪДНА МЕЧТАТА СИ документален филм за ветроходеца д-р Васил Куртев, извършил околосветска обиколка с яхтата „Одесос“ (2015 – 2017)

 

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/