ДАНС дава експпресно данните за офшорките на властта на Цацаров

снимка blagoevgrad news
снимка blagoevgrad news

ДАНС в най-кратките срокове ще представи на главния прокурор Сотир Цацаров данни за офшорките на властта.

Това стана ясно от коментара на председателя на родното ФБР Димитър Георгиев пред медии.Когато сме готови с информацията, ще я предоставим на вниманието на властите, подчерта той. Цялата информация, която се изисква от ДАНС, ще бъде предоставена на държавното обвинение.

На въпроса на News.bg в какви срокове могат да се очакват резултати, Георгиев отговори: “Не е малко времето, в което трябва да се провери. Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим това, което е необходимо, и да извършим тази проверка.” Предстоящите избори нямат общо с искането за проверката на главния прокурор. Ще го отработим в кратки срокове, изтъкна още председателят на ДАНС.

Това е в правомощията на главния прокурор, ние, като МВР, ще съдействаме в рамките на нашата компетентност, бе краткият коментар на вътрешния министър Младен Маринов за искането на Цацаров. Припомняме, че тази сутрин главният прокурор Сотир Цацаров изиска от ДАНС информация за всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка live varna

Варненски флаг се развя на хималайски осемхилядник

снимка Личен архив

Варненска красавица взе пореден моден приз в Сеул (СНИМКИ)