Кристалина Георгиева оглавява Европейската комисия?

Лидерите на Европейския съюз обсъждат възможността, председател на Европейската комисия да бъде главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева съобщава „Блумбърг“, позовавайки се на свои източници.

Позицията е една от трите най-важни, които трябва да бъдат заети през следващите месеци, наред с тази на гуверньора на Европейската централна банка и председателя на Европейския съвет, припомня Нова телевизия.

След като правителствата започнаха консултации, за да запълнят позициите, лидерите са обсъдили потенциални имена на срещата на върха в Сибиу, Румъния, през миналата седмица, като Георгиева се очертава като силен претендент за ролята на председател на ЕК.

Процесът ще се ускори, след като минат изборите за Европейски парламент следващата седмица. Лидерите ще започнат да отсяват кандидатите на друга среща на високо равнище, насрочена за 28 май в Брюксел.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Кадър: bTV

Откриха мъртъв роднина на издирвания Стоян Зайков от Костенец

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Ето как изглежда обновеното Мостче на желанията в Морската градина