in

Жители на Цветния квартал: 2000 варненци останаха без мост (СНИМКИ)

Снимка: М. Димитрова

Строител „забрави“ да изчисти след като взе акт 16. за новия блок на ул. „Ген. Попов“, сигнализираха до „Нова Варна“ жители в района.

Частен строеж блокира пътеката към мост на ул. „Подвис“, която осигурява на над 2000 жители на Цветния някога квартал кратък преход през дерето за достъпа до десетки инфраструктурни обекти. За това алармира Мария Димитрова, адвокат на потърпевшите, които се опитват да потърсят правата си чрез отговорните институции. Те са сезирали безуспешно Общинският съвет, Общината и Районното кметство за за възстановяване на пътеката към моста.

Снимка: М. Димитрова

Освен блокирания достъп, новият строеж не изчисти строителните отпадъци и те вече 10 месеца си стоят там, някои от тях са по ръба на дерето и падат във водата.

Според Димитрова момента близо 2000 жители на квартала заобикалят и са затруднени в придвижването си в района.

„Нова Варна“ научи, че отговорът на сигнала ѝ до ройон „Приморски“ е от вчера, няколко дни след жалбата. В него се казва, че е извършена проверка на място от инспектор „Екологичен контрол“ и инспектор „Екология и контролни дейности“ при Район „Приморски“, които са установили, че в имота са насипани строителни отпадъци, като част от тях са паднали в дерето.

Снимка: М. Димитрова

На собствениците на имота с изградената сграда на ул. „Подвис“ е направено предписание да почистят имота и дерето от строителните отпадъци, да приведат и поддържат имота в чист, и естетичен вид.
В противен случай ще бъдат предприети действия съгласно, Закона за административните нарушения и наказания.

Сигналът към РИОСВ е препратен към Общината, отговориха за „Нова Варна“ от пресцентъра на екоинспекцията.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.