in

Ремонт на водопровод забави отварянето на „Съборни“

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Булевард “Съборни” ще бъде отворен за движение до броени дни, научи “Нова Варна”.

Продължава ремонтът на централната улица “Съборни” във Варна. Въпреки обещанията на ръководителя на проект “Интегриран градски транспорт на Варна” – втора фаза, Христина Костадинова, че ще приключат преди края на април, това не се случи.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Ремонтът на 400-метровата отсечка, който глътна 1 260 000 лв. се е забавил заради технически проблеми при подмяна на водопроводната мрежа, каза за „Нова Варна“ Николай Пашов, изпълнителен директор на фирмата-изпълнител “Хидрострой”.

В момента се завършва асфалтирането и по улицата ще тръгне движението до броени дни.

Това включва подменена канализацията и водопроводната мрежа, велоалея по цялото трасе, достъпна среда за хората с увреждания.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Реконструкцията на булевард “Съборни” в участъка от булевард “Владислав Варненчик” до бул.”Сливница” включва подмяна на подземната инфраструктура, рехабилитация на пътната настилка, обособяване на BUS лента и изграждане на нови бордюри и тротоари, както и на велоалея по протежение на цялата отсечка с дължина 400 метра. Предвижда се и обновяване на уличното осветление с интелигентни светлодиодни осветители от последно поколение. Сред дейностите е изграждане на поливна система в разделителните ивици на булеварда, както и повърхностно отводняване на дъждовните води. Предстои оформянето на зелени площи с ниска растителност. Уличната среда ще бъде достъпна и за хора с увреждания.

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.