in

Транспортният министър във Варна: Има договор за генерален план на Пристанище Варна

Снимка: "Нова Варна"

Министърът на транспорта Росен Желязков е на работна визита във Варна.

Шефът на транспортното ведомство посети Пристанището и инспектира реабилитираните помещения за обработка на товари. За бъдещото развитие на пристанище „Варна“ министърът Росен Желязков посочи, че има сключен договор за разработването на целия генерален план на порта, който се разглежда от Междуведомствен съвет. Освен това върви голям проект, свързан с удълбочаването на каналите и развитието на „Варна Запад“. Източната част на порта е и ще бъде зона за обществен достъп и круизен туризъм, а целта е след 6-о корабно място да се осигури възможност за поемането на по-голям обем товари, включително чрез удълбочаването на кейовата стена, допълни Желязков. По думите му идеята е по развитието на пристанището да се работи не на парче, а като едно цяло, като решенията се вземат след дискусии с местната власт, синдикатите и цялата варненска общественост, информира БТА.

Снимка: „Нова Варна“

Големите ставки в толсистемата ще се отнасят за много тежките автомобили, над 12 тона. с повече от три оси, каквито всъщност не се ползват за превоз на хранителни стоки и продукти, каза днес във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Според него отражението от въвеждането на таксите върху бизнеса далеч няма да бъде в апокалиптичните размери, които се коментират в момента. Хубавото е, че системата ще бъде експериментално тествана, няма как да заработи още от деня на пускането й. такъв преходен период ще даде възможност за набиране на данни за анализи, посочи още Желязков. Според него отражението от въвеждането на таксите върху бизнеса далеч няма да бъде в апокалиптичните размери, които се коментират в момента. Хубавото е, че системата ще бъде експериментално тествана, няма как да заработи още от деня на пускането й. Такъв преходен период ще даде възможност за набиране на данни за анализи, посочи още Желязков.

Желязков посети полигона за практическа подготовка към „Български морски квалификационен център“ и пристанищните терминали Варна-Изток и Варна-Запад. Шефът на транспортното ведомство направи инспекция на реабилитирани помещения за обработка на товари и се запозна с направените инвестиции в нова техника.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/