Отлагат въвеждането на тол системата

Снимка: Нова Варна
Снимка: Нова Варна

Тол системата може да се отложи с 6 месеца като размерът на таксите да е минимален, обясни зам. министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Дали ще има отлагане ще се разбере утре, стана ясно от пресконференция вчера, пише “24 часа”, цитиран от Dnes.bg. На 16 май именно се очаква превозвачите и представители на транспортните фирми да се срещнат с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят цената на тол таксите. Също така ще се разглежда обхвата на пътищата.

“Подробности по отношение на тарифите ще станат ясни след утрешната среща. Компромисът ще бъде някъде по средата”, обясни Нанков.

Той коментира прогнозите за поскъпване на услуги при въвеждането на тол таксите и обясни, че те са спрямо данните, изготвени от консултанта Световна банка.

“Появиха се днес фалшиви новини или спекулации, че офшорна кипърска фирма ще събира тол такси. Това е абсолютна спекулация. Вторият доставчик е с изцяло българско участие. Пари от България през офшорни фирми няма да изтичат”, обеща още Нанков.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Facebook/Диви и щастливи - Wildlings

Снимат филм във Варна и затварят улици в центъра

Снимка: Facebook/Ж. Ганчев

Тонове отпадъци от кравеферма изхвърлени на поляна край Игнатиево