in

Близките на Мартин искат удвояване на присъдата на убиеца му

Този петък в Апелативен съд на втора инстанция ще се гледа делото за убития на 10 септември 2018 г. варненски балетист и велосипедист Мартин Чикалов.

Той беше блъснат в близост до пешеходната пътека до Летния театър от 25 годишният шофьор без книжка Стоян Здравков. Експертизите по делото установиха, че той е с нарушено зрение и без очила, каращ с над 100 км/ч, в чиято кръв са открити следи от упойващи вещества. През декември убиецът беше осъден по съкратената процедура на 9 г. затвор. Заради съкратено съдебно производство присъдата бе редуцирана до 6 г. Сега той се бори за още по-голямо намаляване на присъдата.

Близките на Мартин продължават да искат увеличаване на срока на наказанието. Смятаме, че при такова количество отежняващи вината обстоятелства ефективната присъда трябва да бъде максимална – 15 г, коментират те. Негови колеги и приятели ще се съберат на символично бдение пред съда в петък сутринта за да припомнят исканията си, докато тече делото на втора инстанция.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева