in

Във Варна задържаха трафиканти на седем кила марихуана

Окръжна прокуратура Варна задържа трафиканти на повече от седем килограма марихуана. На 14.05.2019 г. при реализация на оперативни служби на МВР, под прякото ръководство на дежурен прокурор от ОП Варна са задържани, след проведена сделка с наркотични вещества, две лица.

Продавачът, М.М., на 34 години от Варна разпространил на Т.С., на 41 години от гр. София 6925 грама марихуана, в няколко едрови разфасовки. При извършено по-късно в дома му претърсване, е била намерена и иззета още марихуана, 482 грама, както и значително количество пари.

Купувачът бил арестуван в момент на транспортиране на дрогата, 6925 гр. марихуана, която превозвал в собствения си автомобил.

На 15.05.2019 г. двамата са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 354а ал.2 от НК – М.М. за разпространение и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери, а Т.С. за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери и при условията на опасен рецидив.

Ако бъдат признати за виновни по това обвинение, ги грози наказание лишаване от свобода, както следва – М. М. от три до дванадесет години, а Т.С. от пет до петнадесет години. Законодателят е предвидил и тежки глоби кумулативно към наказанието лишаване от свобода.

М. М. и Т. С. са задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор с цел представянето им пред съда в производство по вземане на мярка за неотклонение задържане под страж

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/