in ,

442 000 бюлетини за изборите във Варненско пристигат утре

Снимка: offnews.bg

Общият брой на територията на изборния район – 642 броя, от които 3 броя подвижни избирателни секции. Общият брой бюлетини предвиден за изборен район 03-Варна – 442 000 броя.

До 11 май във Варна са получени заявления за три подвижни избирателни секции. Те ще бъдат в Общините Дългопол и Вълчи дол, както и в район „Приморски“ във Варна. Според изискването на закона минимум десет души, за да бъде отворена такава секция. В нормативната база е посочено, че след срока от 11 май, до 20 май, други гласоподаватели също могат допълнително да бъдат вписани в избирателния списък.

Допълнителните заявки ще се приемат по същия ред – в съответната общинска или районна администрация, желаещите да ползват тези секции трябва да подадат заявления до 20 май. На сайта на РИК трябва да бъде публикувана информация за хората със зрителни и опорно-двигателни увреждания за подходящите за тях секции за гласуване.

Считано от днес седалището на Районната избирателна комисия е в Двореца на културата и спорта /ДКС/. Всеки избирател има възможността да провери адреса на избирателната си секция по следните начини:

§ На интернет адрес http://www.grao.bg/elections/ ;

§ Чрез SMS на номер 18429 ;

§ На телефон 0800 1 4726- телефонът е безплатен за цялата страна.

На сайта на РИК03-Варна е публикуван образец на бюлетината за изборите, насрочени на 26 май 2019г: https://rik03.cik.bg/ep2019

На сайта на РИК03-Варна е публикувана информация за секциите подходящи за гласуване на хора с зрителни и двигателни увреждания.

Информираме ви, че съгласно график определен от ЦИК, бюлетините за изборен район РИК03-Варна се очаква да пристигнат утре.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева