in ,

Гимназисти впечатляват със завидни IT умения шефове на стратегически инвеститори в региона

снимка Advance Academy

16-годишния Виктор Баташки, Георги Йорданов на 17 години и техните отбори от млади таланти – курсисти в единствената IT академия в региона – Advance Academy, впечатлиха с иновативни проекти директорите на водещи компании от региона.

Младите IT специалисти представиха своите онлайн решения за бизнеса в препълнената голяма зала на Advance Academy пред поканените журналисти, родители и представители на едрия бизнес в града. Те впечатлиха многобройната аудитория с прекрасни презентационни умения, модерни web решения и креативност.

Двата отбора бяха съставени от успешно завършили курсисти на единствената по рода си ученическа IT академия Advance Academy. Проектът е част от иновативния подход в обучението бъдещи ИТ специалисти, като в края на обучението им се поставят реални бизнес задачи. Под ръководството на водещи експерти в бизнеса, двата отбора имаха задачата да оптимизират сайтовете на двете компании. Те се справиха на много професионално ниво и бяха наградени от екипа на учебния център.

снимка Advance Academy

Специални гости на събитието бяха и основните партньори и спонсори на академията – изпълнителните директори на iCard и Fantastic services – Явор Петров и Боян Димитров. Те изгледаха с интерес презентациите на младите IT специалисти и им дадоха практически съвети и указания. Един от най-цените съвети, които получиха младите таланти бе този на Явор Петров, който сравни успехите в работа със спорта и посъветва младежите да тренират поне по 8 часа на ден, ежедневно. Боян Димитров, директор на компанията с най-широко портфолио от услуги за дома, офиса и градината в региона – Fantastic Services, посъветва децата да не се отказват, каквито и трудности да срещат по пътя си и да не забравят да мечтаят.

снимка Advance Academy

Георги Йорданов е на 17 години. В момента е ученик 10 ти клас в Първа езикова гимназия гр. Варна. До 7ми клас учи в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, където се запалил по програмирането, изучавайки “C++”. Избира езикова гимназия, за да усъвършенства езиковите си умения и благодарение на това, в момента владее английски и немски език на много добро ниво. В Advance Academy постъпва в началото на миналото лято, когато се записва за лятната ученическа академия. Доволен от придобитите знания и умения, решава да участва в още 3 курса на академията за по около 3 месеца всеки и благодарение тях и няколко месечна работа заедно с екипа си е постигнал тези впечатляващи резултати, сподели той специално за „Нова Варна“.

снимка Advance Academy

Подобна е историята и на 16-годишния ученик на математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ Виктор Баташки. „Отне ни седмица с моя екип да решим какъв искаме да бъде дизайна на нашия сайт и ни отне още около 2 месеца да го реализираме. В крайна сметка аз съм много горд от това, което ние успяхме да създадем за 2 месеца.“, сподели той с нас. Най-важното умение, което придобих от академията със сигурност, е работата в екип. За този проект това беше най-важния фактор и макар, че го открих за трудно в началото много бързо се адаптирах и започна да ми харесва.

снимка Advance Academy

Не пропускайте началото на Лятна Ученическа ИТ академия 2019 – за повече информация и записване: http://advanceacademy.bg/summer-it-school/

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/