in

Интересни програми за празниците на район „Владислав Варненчик“ и Тополи

Снимка: Община Варна

Интересни програми с много събития ще отбележат празниците на район „Владислав Варненчик“ и на село Тополи. Район „Владислав Варненчик“ ще чества своя празник на 21 май в деня на Св. св. Константин и Елена.

Събитията ще започнат в 10,30 ч. в местността Ментеше – с водосвет и концерт. В 16 ч. в читалище „П. Р. Славейков 1928” ще бъде открита детска изложба с творби на лауреатите от конкурса „Децата на Владиславово рисуват”. От 17.30 ч. ще започне празничното шествие по бул. ”Св. Елена” до читалището, в което ще се проведе тържествен концерт и награждаване на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов”, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

На следващия ден – 22 май, от 10,30 ч. пред читалището ще започне спортен празник с малчугани от детските градини, а в 18 ч., отново там -традиционният конкурс за красота „Мис и Мистър Владиславово“. На 23 май от 9 ч. на стадион „Владиславово“ ще се проведе футболен турнир. От 18,30 ч. в читалището ще има концерт, посветен на 24 май – Ден на славянската писменост и култура. „Очакваме слънчево време и хубаво настроение за празника“, заяви Николай Костадинов, кмет на „Вл. Варненчик“.

Под надслов „Майски празници на село Тополи“ започват и чествания, посветени на 140 годишнината от основаването на селото, 50 години от преселването на жителите от селата Аспарухово, Дебелец и Голямо Далчево и традиционният събор за 24 май.

В тази връзка тържествен концерт ще се проведе на 18 май, събота, от 17.00 ч., на лятната сцена на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“. На 21 май от 18,30 ч . на същото място, Държавен куклен театър – Варна, ще представи постановката за възрастни „Фолклорни фантазии“. Входът за посетителите е безплатен, напомни кметът на селото Демир Георгиев. Празничен концерт ще се проведе на 24 май от 15,30ч . в центъра на селото с участието на деца от ОУ „Христо Смирненски“, от ДГ №48 „Ран Босилек“ и оркестър „Пендари“.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.