in

Защо няма цветя и рози по бул. „Левски“?

Колаж: В. Станков/Фейсбук групата "Варна може да защити Морската си градина"

Защо няма цветя и рози по бул. „Левски“? Този въпрос си задават много варненци и търсят отговор и съмишленици в социалните мрежи.

В голяма част от булеварда около предпазните ограждения между двете платна е поставена специална настилка, която не позволява на зеленината да се развива. В някои части засадиха храсти, но като цяло гледката не е красива и това тревожи коментиращите. Според едни това се прави, за да се спестят разходи по поддръжката. Според други, причината е в стремежа да се подобри видимостта – да се виждат ясно малцината, дръзнали да прескачат препятствията докато пресичат неправилно през високоскоростния булеварда. Не бива да се забравя и евентуалния проблем с поддържането на зеленината и безопасността на работниците, докато работят и преминават сред забързаните автомобили.

„Не се предвижда засаждането и поддържането на зеленина и храсти край парапетите между двете платна за движение по бул. “Васил Левски”, ще има малки острови за ниска растителност“, това заяви за “Нова Варна” Стоян Пеев, ръководител обект от фирмата-изпълнител на обекта “Пътища и мостове”.

Предписанията по проекта за изграждането на булеварда не предвиждат зеленина, в момента около парапетите е поставен слой сларисил, който предпазва от поникване на трева и друга растителност. Само на места, пак обозначени специално в заданието, ще се посади нискорастяща зеленина, допълни Пеев.

Междувременно Камарата на архитектите в България ще поиска отговор от Община Варна кое е длъжностното лице поръчало и одобрило тази „мизерия“, пише в публикация в тяхната фейсбук страница.

Остава чрез тях да разберем истинската причина за това решение.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.