Категории: Свят

Делон: Не аз тормозех жените, а те мен (ВИДЕО)

Реклама

Триумфално завръщане на големия френски актьор на кинофестивала в Кан

Френският актьор Ален Делон коментира днес, 19 май, обвиненията срещу него в насилие над жени. В интервю той заяви, че независимо от възгледите му за жените и еднополовите двойки, поне като актьор е безукорен, съобщава „Ройтерс“.

„Хората могат да говорят каквото си искат, аз съм свикнал с това. Но за кариерата ми като актьор няма какво да се каже. Те я безупречна”, обяви 83-годишният Делон, цитиран в Journal Du Dimanche (JDD), пише ploshadskaveikov .

Един от най-популярните актьори в Европа от повече от пет десетилетия и особено обичан в родната си Франция, Делон е участвал във филми, сред които „Гепардът” на Лукино Висконти, спечелил голямата награда на кинофестивала в Кан през 1963 г.

Но през годините той също е разпалвал и публични спорове, включително когато обяви приятелството си с крайнодесния френски политик Жан-Мари Льо Пен и призна, че е удрял жени. В интервюто Делон отстоя някои от възгледите си и каза, че други коментари, които са му били приписани, са били изопачени.

„Не съм против гей браковете, не ми пука: хората трябва да правят каквото си искат – казва той пред JDD. — Но съм против осиновяването на деца от двама души от един и същи пол”. „Казал съм, че съм удрял жена? Да. И трябваше да добавя, че съм получил повече шамари от жени, отколкото някога съм ударил. Никога не съм тормозил жена в живота си. Те обаче много ме тормозеха”.

Делон споделя, че е с „десни убеждения”, но не е привърженик на крайнодесни политици. В контекста на движението #MeToo, което избухна след вълна от скандали за сексуален тормоз, разтърсили филмовата индустрия, наградата за Делон в Кан предизвика недоволство сред женски организации.

Мелиса Силвърстейн, основателка на активистката група „Жени и Холивуд“, призова фестивала в Кан за по-голямо уважение към жените, отколкото почитането на „тези отвратителни ценности” с наградата за Делон. Подписите в онлайн петиция срещу награждаването на Делон, подадена от Съединените щати, достигнаха 25 500 в неделя.

„Организаторите на този фестивал наистина се опитаха да направят големи крачки… тази година те удвоиха броя на жените в конкурсната програма – казва Рона Ричфорд, журналист от „Холивуд рипортър” във Франция. — Смятам, че след всичко това тази награда е погрешна преценка”.

Организаторите на фестивала защитиха избора си, заявявайки, че Делон не е „перфектен“, но актьорската му кариера е безупречна. Церемонията се състоя в неделя вечерта. „Не му даваме Нобелова награда за мир”, каза директорът на фестивала Тиери Фремо на пресконференция по-рано през седмицата. Някои колеги актьори също изразиха подкрепата си за Делон.

„Това, което казва Ален Делон, си е негова работа, независимо дали сме съгласни с него или не – заяви френската актриса Виржини Ледойен, която тази година председателства журито, определящо наградата „Queer Palm“ в Кан за филми, свързани с ЛГБТ . – Той е великолепен актьор, с голям принос в киното”.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Почина един от най-известните актьори на всички времена. Звездата от „Титаник“

Стана ясно, че е починал актьорът Бърнард Хил, известен с ролите си на капитан Едуард…

преди 7 часа

До броени часове драстично скачат цените на билетите за влак

Както е известно Националният железопътен превозвач променя цените на билетите за пътуване с влак заради…

преди 11 часа

Колко много хора празнуват имен ден утре. Това са имената

Утре е Гергьовден. Както е добре известно Свети Георги е от малкото светци, който е…

преди 11 часа

На връх Великден се навършват 11 години без Чочо Попйорданов

Днес се навършват 11 години от смъртта на Петър Иванов Попйорданов (11 юни 1964 –…

преди 11 часа

Какво става в АЕЦ „Козлодуй”: Спряха пети блок

Днес пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с…

преди 11 часа

Случи се чудо в малко наше село точно за Великден

Стана ясно, че в навечерието на Великден отец Йордан от храм „Св. Пантелеймон“ от с.…

преди 11 часа