in

Работник загина на място във Варна, ударен от ток

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за
трудова злополука със смъртен резултат

Досъдебно производство по повод смъртта на работник ръководи Окръжната прокуратура във Варна. Делото се води за евентуално престъпление по член 123, ал. 1 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, причини смъртта на друг.

На 15 май тази година в кв. „Изгрев“ двама работници на подизпълнител на дружество „Енерго про“ извършвали дейности по прекарване на електричество в парцел. Единият от работниците се заел да пренесе електрически стълб до мястото, където да бъде монтиран. При пренасянето закачил жиците. Бил ударен от ток и загинал на място.
Действията по разследването на трудовата злополука продължават.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/