in

Сайтът на МОН блокира, хиляди чакат отговорите от матурите

Страницата на Министерство на образованието блокира, вероятно заради големият интерес на зрелостниците, които след минути очакват отговорите на днешните матури по БЕЛ

След 16:00 часа в сайта на Министерството на образованието и науката трябваше да бъдат публикувани изпитните варианти и ключът с верните отговори за изпита. Вероятно обаче заради огромният интерес на хиляди зрелостници и родителите им сайтът на МОН блокира и не се отваря.

Изпитният вариант за държавния зрелостен изпит по български език и литература (ДЗИ по БЕЛ) за 12-и клас беше генериран в 5.15 часа на 21 май в зала 5 на Министерството на образованието и науката. Зрелостниците писаха по тема №13. Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 13 юни 2019 година.

За първи път през тази година, след въвеждането на матурите в 12-и клас през 2008 г., националното външно оценяване за седмокласниците и матурите за 12-и клас няма да се състоят в един ден. Изпитите за седми клас ще са през юни.

52 650 са зрелостниците, подали заявления за явяване на матура по български език и литература (БЕЛ). 41 716 ще се явят на втори държавен зрелостен изпит, който е на 23 май. Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература е на 21 май, а вторият по предмет по избор е на 23 май.

Квесторите са 10 500 за изпита по БЕЛ, 9 500 за втория ДЗИ и 600 квестори за изпита по желание. За ДЗИ по БЕЛ са осигурени 4143 зали в 677 училища, като в тях са включени и две училища в чужбина. За втория ДЗИ са предвидени 3861 зали в 608 училища, а за изпитите по желание залите са 174 в 61 училища.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева