in

Варна побеля от внезапна градушка колкото орех (СНИМКИ)

снимка Виждам те КАТ Варна, фейсбук

Внезапна буря с градушка удариха Варна преди минути.

Крайните квартали побеляха, алармират масово варненци в социалните мрежи. Стормът, който вчера удари Северозападна България, се премести насам.

Истински потоп е в момента във варненския квартал „Младост“, същото е положението и в „Трошево“, сигнализират живущи и публикуват в групата Виждам те КАТ – Варна.

Сякаш е валял сняг, а е препоръчително да се излиза с каска, пишат хората в социалната мрежа. Коледно ми е, коментират други.

Снимки от различни части на града ни изпратиха и наши читатели.

Снимка: Nikito Peeva
Снимка: Йоанна Петрова
Снимка: Йоанна Петрова
Снимка: Илия Георгиев

Според прогнозата на НИМХ – Варна валежите, свързани с купесто-дъждовната облачност, постепенно ще спрат, облачността след полунощ ще намалее до ясно време.  Минималните температури слабо ще се понижат и ще са между 11 и 16 градуса.

На 22 май през деня ще е предимно слънчево, следобед отново ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Максималните температури също ще се понижат незначително и ще са между 19-24 градуса, като за Варна максималната температура ще бъде 22 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температура на морската вода 16-19 градуса.

                                                                   *******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева