in

Градушка удари Шкорпиловци и Юнец (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Kristina Ilieva

Градушка колкото орех падна в Шкорпиловци днес следобед, а в село Юнец – с размерите на лешник.

Снимка: Kristina Ilieva

Все още не е ясно какви са пораженията за жителите на засегнатите места.

Градушка с големината на лешник не пожали и Бургас. Стихията продължила около две минути.

Стадион „Ивайло“ във Велико Търново също побеля.

На брифинг по-рано днес министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева съобщи, че около 70 000 дка земи са с поражения от началото на годината вследствие на градушки.

След вчерашните унищожителни градушки вчера вече са започнали и огледи в поразените места. Едни от най-засегнатите са в Свищовско.

Десислава Танева заяви, че земеделските производители, чиито площи са пострадали на 100 %, ще бъдат обезщетени чрез държавната помощ за компенсиране на загуби на земеделски стопани за напълно пропаднали площи, в резултат на природни бедствия или на неблагоприятни климатични условия. Компенсацията е по-добра, когато площите са застраховани.

И през следващите часове до полунощ, предимно в Източна България и планинските райони, ще има все още условия за силни гръмотевични бури и градушки.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.