in

Набират средства за връщане на тялото на загиналия алпинист Иван Томов от Хималаите

Снимка: Facebook/ Иван Томов

Родителите на алпиниста Иван Томов, който загина на спускане от връх Лхотце на 17 май т.г., след като ден по-рано го изкачи успешно, набират средства за репатриране на тялото му от Хималаите до Русе.

Това съобщи за БТА приятелката на Иван Томов – Янислава Георгиева. Тя обясни, че необходимата сума е 70 000 долара. Средствата могат да бъдат превеждани на банкова сметка на името на бащата на Иван Томов – Юрий Любенов Томов.
Георгиева обясни, че сезонът на изкачванията на връх Лхотце скоро ще приключи, като по тази причина средствата трябва да бъдат набрани възможно най-скоро. Отделно, операцията по свалянето на тялото ще бъде много трудна.
От туристическо дружество „Приета“ в Русе, в което е членувал Иван Томов, съобщиха, че ще подкрепят решението на родителите му за набиране на средства за репатриране на тялото на алпиниста.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/