in

Режат ленти на ремонтираните сгради детска градина и основно училище във Варна

снимка: detskigradini.bg

Заместник министъра на регионалното развитие Деница Николова ще открие символично ремонтирано училище и детска градина във Варна

Обновената поне преди два месеца сграда на ДГ „Светулка“ ще бъде открита символично днес, съобщиха от Община Варна.

Ремонтът на детска градина „Светулка“ е осъществен с близо 500 000 лева, отпуснати по Оперативна програма „Региони в растеж“. В рамките на проекта е ремонтиран покривът и е направен вътрешен ремонт на сградата, подменени са електрическата, отоплителната и ВиК инсталациите на сградата, дворните площи и др. В ДГ “Светулка” се обучават 9 групи с общо 220 деца на възраст от 3 до 7 години.

Днес символично се открива и ремонтираната сграда на ОУ „Никола Вапцаров“ в квартал „Възраждане“. Финансирането за ремонта му е осигурено от ОП „Региони в растеж“ по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“, който обхваща общо седем училища и три детски градини. Проектът на ОУ „Никола Й. Вапцаров“ на стойност 2 720672 с ДДС предвиждаше ремонт на покрива, подобряване на енергийните характеристики на сградата, укрепителни дейности, подмяна на ВиК инсталации, модернизация на сградния фонд, създаване на достъпна среда за хора с увреждания.

По време на ремонта децата от училище „Никола Й. Вапцаров“ бяха преместени в ОУ „Стоян Михайловски“ във Владиславово

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева