in

Какви са пораженията във Варна след пороя и градушката? (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/ "Виждам те КАТ - Варна", Иван Славов

Kметът Иван Портних и екип от Oбщина Варна направиха проверка на инфраструктурата по новоизградения бул. „Васил Левски“ след градушката и проливния дъжд, които се изляха над града във вторник вечерта.

Това сподели самият той в своя фейсбук страница.

По трасето на бул. „Васил Левски“, който все още не е въведен в експлоатация, проблеми няма, такива обаче са установени по някои от прилежащите пътни артерии.

Снимка: Facebook/ „Виждам те КАТ – Варна“, Трендафил Димитров

На кръговото с бул. „Владислав Варненчик“, в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. Екип на пожарната го маха. Градоначалникът е разпоредил след спирането на дъжда кабелното трасе да бъде бетонирано.

Снимка: Facebook/ „Виждам те КАТ – Варна“, Радостина Димитрова

Сериозно количество вода се е събрало на около 150 м от кръговото на бул. „Цар Освободител“ – в посока кварталите. На място са били изпратени екипи на пожарната и ВиК. Проблемът е създаден заради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния период. В момента се отпушват шахтите, а в сряда всички изпълнители трябва да почистят остатъчните строителни материали, причинили събирането на водата.

Снимка: Facebook/ „Виждам те КАТ – Варна“, Цветомир Гроздев/ бул. „Цар Освободител“ под ВиК

Заради недовършен участък за комуникации е станало свличане на чакъл на кръговото с бул. „Сливница“. Разпоредено е почистване на терена, а в сряда по нареждане на кмета участъкът трябва да бъде завършен.

Снимка: Facebook/ „Виждам те КАТ – Варна“, Христо Христов

В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. „Подвис“. Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В старата част на бул. „Васил Левски“ – до бул. „Осми Приморски полк“ има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също ще започнат дейности за изграждане на дъждоприемна канализация.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.