in

Кандидатът за евродепутат от ВМРО-БНД, Иво Пазарджиев: Предизвикателството пред нас е да изместим ДПС от третото място

снимка dunavmost.com

Кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО-БНД Иво Пазарджиев. в интервю за „Нова Варна“

Пазарджиев е юрист, общински съветник от Русе. 32-годишният адвокат е председател на групата на ВМРО в русенския общински съвет. Иво Пазарджиев е завършил средното си образование в СОУПНЕ “Фридрих Шилер” в Русе и специалност „Право” в Юридически факултет на РУ „Ангел Кънчев”. Занимавал се е с тенис и е международен съдия по този спорт. 

Кой ще са основните каузи на ВМРО в Европейският парламент?

В европейския парламент ВМРО ще защитава българските национални интереси. Ще продължим борбата ни срещу регионалните неравенства, както и срещу двойните стандарти. Във всички документи, на база на които функционира Европейския съюз е записано, че трябва да има равенство между регионите. За съжаление, в България се получи точно обратното. Европейските средства се наливат приоритетно в София. Северна България беше ощетявана многократно и пропастта между София и останалите градове стана още по-голяма.

Какво според Вас не свършиха досегашните ни представители в Брюксел?
Досегашните ни евродепутати не можаха да формулират общи национални позиции, които да отстояват и които да са база за максимално използване на ресурсите на Европейския съюз за ускорено развитие на страната. Пример за това са земеделските субсидии, които са по-ниски за България. Друг пример е невъзможността да бъде привлечена европейска институция на територията на страната. Нашият представител в европейския парламент Ангел Джамбазки направи опит да бъде привлечена европейската агенция по лекарствата в България, след решението за напускане на Великобритания на ЕС и която до тогава се намираше в там. Неговата идея беше новото и седалище да бъде в Северна България. Това щеше да даде добър тласък не един регион с привличане на висококвалифицирани специалисти, както за администрацията, така и за фармацефтичните фирми, които със сигурност следваше да открият свои представителства в България.

В тази кампания ВМРО стана предмет на много нападки в битката за носителите на автентичния патриотизъм. Кои всъщност са основните Ви опоненти?

Основните ни опоненти безспорно са ДПС и ДОСТ – две етнически партии, които получават нареждания от чужди господари. Нямаме намерение да допуснем Анкара да се меси във вътрешната политика на България. Виждаме обаче, че третата турска партия НПСД също прави опити да се промъкне във властта, чрез една коалиция, която най-цинично нарича себе си „български родолюбци. Хубаво е хората, които смятат да гласуват за „Воля“ да бъдат наясно, че г-н Марешки представлява една метастаза на Ердоган в България. Всъщност Веселин Марешки вече заяви, че има възможност да не приеме да стане евродепутат, дори и партията му да излъчи такъв. Това означава, че той има намерение да отвори вратата на Орхан Исмаилов към Европейския парламент, който със сигурност няма да защитава българските интереси. Колкото до битката за носителите на автентичния патриотизъм, аз считам че всички кандидати трябва да са патриоти, след като искат да представляват България. Патриотизмът не е запазена марка на една или друга партия. Факт е обаче, че ВМРО беше припозната от българските патриоти и националисти, като техен избор. Не прави обаче добро впечатление, че някои от нашите партньори се опитват да правят кампания на наш гръб. След като стана ясно, че Обединени патриоти няма да се явяват заедно в настоящите избори, имахме джентълменско споразумение да водим толерантна кампания. За съжаление то беше нарушено от Атака. Хубаво е другите партии, определящи се като патриотични да се замислят, че патриотизма е обединяваща идеология. Тези, които нападат досегашните си партньори ще останат изключително изненадани и разочаровани, когато избирателят ги остави извън Европейския парламент. До момента никой от ВМРО не е казал една лоша дума за партньорите ни от Обединени патриоти и няма да го направим. Впрочем, нашите евродепутати ще представляват и нашите партньори в Обединени патриоти, защото идеите на патриотизма са общи.

С какво ви изкушава участието в европейската политика?
Изкушение не е точната дума. България трябва да има своите достойни представители в европейския парламент – дали ще съм аз или някой от колегите ми от листата, българските патриоти ще имат своето силно представителство. Голямото предизвикателство днес не е прескачането на изборната бариера, а да изместим ДПС от третото място. При тази идейна идентичност на социалисти и ЕНП на европейската сцена, дори общо управление на моменти, ролята на балансьора може да е по-важна от тази на първия. ДПС винаги задава за посока корупция, морално разложение и разруха на нацията в полза на псевдо-малцинства. Вижте с колко къщи за гости са се сдобили роднините на Карадъйъ, а това е най-малкото. ВМРО – напротив като патриотична формация задава посока за силна държава, повишаване на доходи и интеграция на циганите чрез приучаване към образование, труд и спазване на законите. Така третото място се оказва по-важно от първото.

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева