in

„Чужди усмивки“ е БГ песен на годината

снимка facebook

Тото от „Скандау“ има най-голяма повод за радост след наградите на БГ Радио, които се проведоха в Пловдив в сряда вечерта. Той получи цели три статуетки. Хитът му „Чужди усмивки“ бе избран за БГ песен и БГ текст. „СкандаУ“ пък, към който е част Тото, е избран за най-добър дует.

Престижните отличия за изпълнител и изпълнителка са присъдени съответно на Любо Киров и Мария Илиева. Церемонията за 17-ите годишни музикални награди на радиото бе открита от Поли Генова. Тя направи зашеметяващо спускане от тавана на зала „Колодрума” с изпълнение на „Героите”, след което се включи и като водещ на церемонията. 14 тира с техника, многобройни екрани, впечатляващи анимации и сложни визуализации и акценти превърнаха продукцията в Пловдив в истински европейски пример за класно шоу, пише Монитор.

Тази година статуетката, която се определя от eкипа на БГ радио – наградата „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение – символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на братя Аргирови.

Тяхно парче бе едно от 10-те нови български песни, които направиха своята премиера по време на наградите на БГ Радио. Аргирови представиха песен заедно с Искрата и официално се заявиха като „завърнали се“ на българската музикална сцена. Предложения за хит отправиха още Ицо Хазарта, Михаела Маринова, Дара, Руши, Рафи, Трио Тринити, Любо Киров и Павел и Венци Венц, Миро и Койна Русева, Графа и NDOE.

Музикален поздрав към присъстващите отправиха още 4Magic, Jeremy? и Кирил Маричков, Мария Илиева, Михаела Филева, Поли Генова, „СкандаУ“ и други.

В бляскавата церемония участие взеха и популярни телевизионни лица и любимци на публиката: Стефан Илчев, Димитър Ковачев-Фънки, Богомил Грозев и Люси Дяковска, водещите на БГ РАДИО Симо, Богдана, Лора, Наско и Деси, Радина Думанян, Йоана Буковска-Давидова, кметовете на Благоевград и Пловдив Атанас Камбитов и Иван Тотев, Станислава Армутлиева, Йордан Йовчев, Мариян Станков-Мон Дьо, Ива Софиянска-Божкова, 101 Каба Гайди и хорът на ансамбъл „Тракия”.

Победители:

БГ Песен – „Чужди усмивки“ – Тото H
БГ Текст – „Чужди усмивки“ – текст: Тото H
БГ Албум – „Нова страница“ – Михаела Филева
БГ Изпълнител – Любо Киров
БГ Изпълнителка – Мария Илиева
БГ Дует – СкандаУ
БГ Група – Ку-Kу Бенд
БГ Дебют – 4Magic
БГ Видеоклип – „Печат от моята душа“ – Миро, реж. Миро
БГ Вдъхновител – Братя Аргирови

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/