НАСА: Хора ще пътуват до лунната орбита през 2022 година

снимка obshtestvo.net
снимка obshtestvo.net

Ръководителят на Националната аеронавска и космическа администрация (НАСА) Джим Брайдънстайн заяви в четвъртък, че хора ще бъдат изпратени до лунната орбита през 2022-а година.

Говорейки на живо по телевизията на НАСА, той също така обяви, че Съединените щати ще стартират проект “Портал”, който ще бъде готов за кацане на Луната през 2024-а година.

Джим Брайдънстайн добави, че САЩ искат да постигнат “устойчиво” решение, което ще позволи извличането на метали от повърхността на Луната. Ръководителят на НАСА представи и космически технологични джаджи, които ще дадат възможност за по-нататъшно проучване на спътника на Земята, добавяйки, че САЩ искат да осигурят своето място в разрастващата се индустрия.

Според администратора на НАСА, САЩ искат да се превърнат във водеща сила в изследването и “определянето на стандарти за Луната”, като същевременно останат отворени за потенциални международни партньорства и сътрудничество.

Междувременно представянето при тези проекти за Луната ще бъде използвано за тестване на въздействието на човешкото присъствие в Космоса и може да се окаже полезно за по-нататъшни проучвателни операции на Марс.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: pixabay.com

Тръмп: “Хуавей” може да бъде включена в търговската сделка с Китай

Снимка: pixabay.com

Заводът на Шкода може да е в България или Турция