in

Ангел Караньотов излиза за две победи в Румъния

Състезателят на Overdrive Racing Team Ангел Караньотов (Ducati Panigale V4-R) стартира утре в ударния двоен състезателен уикенд на Motor Park Romania

Както Riders.Live вече спомена, най-проспериращият български пилот в момента ще вземе участие в 5-тия и 6-тия кръг от BMU European Road Racing Championship, на които е домакин северната ни съседка.
До момента Ангел Караньотов се представя отлично в шампионата на Източна Европа, от началото на който има 4 от 4 победи в клас SBK предишните 4 кръга на гръцката писта „Серес“. Motor Park Romania обаче е още по-любима дестинация за пилота с №79, който държи рекорада там – 1:38.75 минути.
В момента Ангел Караньотов води изключително убедително с пълен актив от 100 точки във временното класиране на клас SBK пред състезателя на домакините Робърт Мурешан (Yamaha) – 68 и третия Мартин Чой (EKO BMW Racing Team) – 53 точки.
С каква нагласа излиза на стартовата решетка Ангел Караньотов, вижте в следващите редове:
“Не се успокоявам че рекордът е мой, виждам го просто като цел, която трябва да подобря. Разбира се с този неверотен мотор (Ducati Panigale V4R) , това е истинско удоволствие. Опасявам се, че ще доскучея на хората с думите си, но: готов съм за сухо, за мокро, за топло или за студено състезание.
Иначе, това е интересна писта, която има почти всеки един елемент: бързи и бавни завой, ускорителни и такива в които се спира дълбоко, дълга и къси прави, S-образни завои. Нямам някакъв конкретен жокер или нещо, което да е типично мой стил. Пистата ми допада и много искам да пробвам новия мотор на нея. Безавариен старт на всички пилоти!» – каза лидерът във временното класиране преди старта.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов