in

Варненски ученици спечелиха онлайн конкурса „Имам бизнес идея!“

Кадър: Онлайн конкурс за млади предприемачи "Имам бизнес идея" - Варна

Георги Чолаков и Йосиф Баракат са големите победители, изпратили видеоклип на Областния информационен център-Варна в рамките на националния онлайн конкурс за младежи „Имам бизнес идея!“.

Идеята на учениците от 11 клас от варненската Професионална техническа гимназия е с екологична насоченост и е свързана с внедряване на съдове за еднократна употреба, произведени от пшеничени трици. Клипчето събра 274 лайка и отреди на отбора първото място.
На втора позиция гласувалите във Фейсбук подредиха бизнес идеята на екипа на деветокласника Алекси Митков от ПГХХВТ „Димитрий Иванович Менделеев“ – Варна, по която работиха и Надежда Авренска, Иванеса Чанакова и Гергана Георгиева. Клипчето получи 225 харесвания в социалната мрежа. Учениците залагат на производство на лечебна хранителна добавка за здравословно меню и профилактика на често срещани заболявания.
Третото място е за Борис Стоянов – ученик в 11 клас в Първа езикова гимназия – Варна. За неговия клип, който представя идея за дигитален маркетинг, гласуваха 193 души. Участникът предлага изработване на таргетирани реклами за бизнеса, свързани с конкретните нужди на клиента.
Останалите класирани са: Борис Канев от Бургас, Ивайло Костов от Св. Влас, Петя Тодорова от Зверино, Александър Маринов от Враца, Георги Гаврилов от Враца, Василена Петрова от Враца и Никола Николов от Враца.
Първите двама по резултат в конкурса ще бъдат наградени с пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“ на 01.06.2019г., където ще участват в специално организирано събитие. Предвидени са и още награди за участниците – тонколонки, аудио слушалки и ваучери.
Право на участие в конкурса „Имам бизнес идея!“ имаха ученици от 14 до 18 г. За целта те трябваше да заснемат видеоклип, в който да представят своята предприемаческа
идея. Получените клипчета бяха публикувани във Фейсбук страницата на конкурса, а гласуване от страна на потребителите на социалната мрежа определи най-добрите.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов