in ,

За по-малко от час багер събори незаконната къща в „Максуда“ (Снимки и Видео)

снимка Мердин Берберов Нова Варна

Багер събори незаконната къща в „Максуда“, която се смята че е предизвикала свлачището на бул.Левски във Варна. „Нова Варна“ излъчи на живо събарянето, а видеото гледаха близо 100 хиляди души. Следващата седмица ще бъдат предприети действия по събарянето и на други незаконни постройки на ската.

снимка Мердин Берберов Нова Варна

Припомняме, че до бързата организация по събарянето се стигна след свличането на земна маса на новия бул. Левски. Малко по-късно кмета на Варна обяви пред журналисти, че има процедура по събаряне на къщата, но съдът я е отменил.  „Няма обаче да чакаме да слезе на локалното платно – влизаме още днес и действаме!“, заяви кмета Иван Портних.

снимка Мердин Берберов Нова Варна

Живущите в къщата  са отказали да бъдат настанени в общинско жилище. Това каза за “Нова Варна” кметът на район Одесос Георги Недев.

снимка Мердин Берберов Нова Варна

По думите му къщата била почти безлюдна ,тъй като синът и снахата били на гурбет в Германия, а възрастното семейство почти не обитавало сградата.

Според Недев вчера с частна жалба е атакувано решението на ВАС, което отменя общинската наредба за събаряне. Живущите в къщата били предупредени и почти са изнесли покъщнината си, обясни още кмета на “Одесос”. Същото важало за обитателите на останалите 20 незаконни къщи по ската ,нарочени да бъдат сринати от багерите.

Поне да ни бяха предупредили десетина дни по-рано – сега квартира ли да търся, къде да го сложа този багаж, коментира пред “Нова Варна” обитателят на дома Али Мехмедов минути преди да започне събарянето на къщата. Повече във видеото:

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/